На конференції в Дубаї понад 60 країн домовилися скоротити викиди від систем охолодження

На конференції в Дубаї понад 60 країн домовилися скоротити викиди від систем охолодження

Укрінформ
На Конференції ООН зі зміни клімату СОР28 у Дубаї 64 країни підписали Глобальні зобов’язання щодо скорочення викидів від систем охолодження.

Як передає власкор Укрінформу в Нью-Йорку, про це повідомив журналістам речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

Програма ООН з довкілля (UNEP) опублікувала звіт, у якому зазначається, що заходи, спрямовані на зниження енергоспоживання охолоджувальним обладнанням дадуть змогу скоротити до 2050 року відповідні викиди щонайменше на 60%, розповів Дюжаррік. Це також заощадить трильйони доларів, наголосив він.

За даними UNEP, нині на системи промислового охолодження припадає 20% загального споживання електроенергії. Обсяги парникових газів від енергоспоживання зростатимуть разом із викидами холодоагентів, які впливають на глобальне потепління набагато більше, ніж вуглекислий газ.

Читайте також: Країни G7+ та Україна започаткували Партнерство у сфері чистої енергії

Тож якщо не вживати відповідних заходів, за оцінками, у 2050 році на системи охолодження припадатиме понад 10% усіх викидів. Водночас дотримання рекомендацій звіту може скоротити їх приблизно на 3,8 млрд тонн CO2 (в еквіваленті).

Як повідомляв Укрінформ, на кліматичному саміті ООН COP28 уряди 117 країн ухвалили потроїти використання відновлюваних джерел енергії до 2030 року, щоб скоротити частку викопного палива у світовій енергетиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-