Білий дім попередив Конгрес США про закінчення ресурсів на допомогу Україні

Білий дім попередив Конгрес США про закінчення ресурсів на допомогу Україні

Укрінформ
Директорка Офісу менеджменту та бюджету Білого дому Шаланда Янг попередила у листі лідерам Конгресу про те, що США повністю вичерпають ресурси для допомоги Україні вже до кінця цього календарного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

«Немає жодного чарівного джерела фінансування, щоб розв'язати це питання. У нас закінчуються гроші, і майже закінчився час», – написала Янг.

За її словами, нездатність Конгресу діяти «ударить по Україні на полі бою, не лише поставивши під загрозу здобутки України, а й збільшивши ймовірність російських воєнних перемог».

Янг оцінює, що майже половина екстреного запиту на фінансування України від президента Джо Байдена буде спрямована на виробництво в США.

«Хоча ми не можемо точно передбачити, які американські компанії отримають нові контракти, ми знаємо, що фінансування буде використано для придбання передових можливостей для захисту від атак на цивільних осіб в Ізраїлі та Україні – наприклад, системи протиповітряної оборони, побудовані в Алабамі, штат Техас, і Джорджії, а життєво важливі субкомпоненти надійдуть майже з усіх 50 штатів», – заявила Янг.

Очікується, що цього тижня адміністрація Байдена додатково поінформує законодавців про наслідки непродовження фінансування України до кінця року.

Читайте також: Штати зберігатимуть лідерство в підтримці України й не допустять перемоги РФ - Остін

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США послідовно закликає Конгрес США ухвалити новий пакет допомоги Україні. При цьому в переговорах із законодавцями представники Білого дому продовжують наполягати, що допомога Україні повинна бути ухвалена разом з іншими статтями запиту президента Байдена щодо виділення додаткового фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-