Остін попередив Ізраїль про можливу «стратегічну поразку» у війні з ХАМАС

Остін попередив Ізраїль про можливу «стратегічну поразку» у війні з ХАМАС

Укрінформ
Очільник Пентагону Ллойд Остін попередив Ізраїль, що збільшення жертв серед цивільного населення у зіткненнях з терористами ХАМАС може обернутися для Ізраїлю стратегічною поразкою у війні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Bloomberg.

Зокрема, Остін на Рейганівському форумі національної оборони заявив, що Ізраїлю загрожує стратегічна поразка у війні з ХАМАС, якщо він не прислухається до попереджень про зростання кількості жертв серед цивільного населення.

"Я особисто спонукав ізраїльських лідерів уникати жертв серед цивільного населення, уникати безвідповідальної риторики та запобігати насильству з боку поселенців на Західному березі", — сказав Остін.

Зазначається, що коментарі Остіна прозвучали на тлі того, що високопосадовці США дедалі голосніше застерігають Ізраїль від збільшення кількості загиблих у секторі Гази. Хоча Остін та інші лідери США пообіцяли продовжувати підтримувати Ізраїль, вони стурбовані тим, що американська підтримка може стати неспроможною, якщо жертви серед цивільного населення зростатимуть.

Читайте також: ЦАХАЛ заявив про ліквідацію ще одного ватажка ХАМАС

Як повідомляв Укрінформ, 7 жовтня ХАМАС вторгся до Ізраїлю та почав вбивати та викрадати як військових, так і цивільних. Ізраїль відповів обстрілами місць базування терористів у секторі Гази.

Семиденна перерва у бойових діях призвела до звільнення близько сотні заручників, утримуваних ХАМАС, в обмін на звільнення 240 палестинських в'язнів у Ізраїлі, а також полегшила доступ гуманітарної допомоги до сектора Гази.

Армія Ізраїлю «відновила бойові дії на повну силу» після порушення угрупуванням ХАМАС угоди про припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-