Частина країн ЄС наполягає на послабленні обмежень для Москви за обхід санкцій - ЗМІ

Частина країн ЄС наполягає на послабленні обмежень для Москви за обхід санкцій - ЗМІ

Укрінформ
Деякі країни ЄС наполягають на певному послабленні обмежень щодо дотримання санкцій проти РФ. Йдеться про пом'якшення тиску в питанні обходу санкцій Москвою через треті країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg.

"Група держав-членів наполягає на пом'якшенні пропозицій ЄС, спрямованих на припинення обходу санкцій проти РФ через треті країни", - повідомили люди, обізнані з цим питанням.

Виконавчий орган блоку запропонував заборонити імпортерам перепродавати так звані високопріоритетні товари - наприклад, напівпровідники, що використовуються у зброї або необхідні для її виготовлення - до РФ або для використання в Росії, а також вимагати внести як депозит певну суму на цільовий депозитний рахунок для забезпечення безпеки.

Читайте також: Російські пропагандисти створюють дзеркальні сайти, щоб оминути санкції ЄС - Bloomberg

Відповідно до останніх пропозицій щодо санкцій ЄС, з якими ознайомилося Bloomberg, щонайменше половину цієї суми має бути перераховано до трастового фонду для України, а угоди, у разі їх порушення, будуть розірвані. Експортери також будуть зобов’язані інформувати національні органи влади про будь-які порушення з боку компаній з третіх країн.

Водночас дипломатичні представники групи великих держав-членів цього тижня висловили декілька застережень щодо цих пропозицій, зокрема сумніви щодо їх законності та того, чи можна вимагати таких гарантій та положень від імпортерів.

Читайте також: ЄС готує санкції проти сина Медведєва і родички Путіна - The Guardian

За словами джерел, деякі країни також хочуть звузити сферу дії потенційних статей та перелік товарів, на які поширюватиметься дія запропонованих санкцій. Ці країни-члени також стурбовані тим, що договірні вимоги можуть поставити європейські компанії у невигідне конкурентне становище.

"Інші країни-члени, зокрема, країни Балтії, підтримують ці пропозиції", - стверджують джерела.

Читайте також: США ввели санкції проти компаній і суден, що перевозили російську нафту в обхід обмежень

Як повідомлялося, банки Об’єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) посилили контроль над російськими компаніями, які базуються в цій країні, через тиск з боку США щодо боротьби з ухиленням від санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-