США попередили, що допомога Росії матиме серйозні наслідки для китайських компаній

США попередили, що допомога Росії матиме серйозні наслідки для китайських компаній

Укрінформ
Американський уряд має докази того, що китайські фірми, ймовірно, допомагають у постачанні обладнання для армії РФ в обхід західних санкцій. Вашингтон закликає Пекін вжити жорстких заходів, інакше це матиме наслідки.

Про це заявила міністр фінансів США Джанет Єллен, повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

Єллен зазначила, що порушила це питання під час дводенних зустрічей з віцепрем'єром Китаю Хе Ліфеном. Вона висловила занепокоєння тим, що обладнання для російських військових в обхід санкцій потрапляє до РФ.

«Я підкреслила, що компанії не повинні надавати матеріальну підтримку російському оборонно-промисловому сектору і що вони зіткнуться зі значними наслідками, якщо вони це зроблять», - сказала Єллен.

Міністр наголосила, що США «сповнені рішучості зробити все можливе, щоб зупинити цей потік обладнання, який допомагає Росії вести цю жорстоку та незаконну війну». Єллен попередила, що будь-які компанії, які допомагають Москві у військових діях, можуть зіткнутися з санкціями.

Читайте також: Зустріч у Токіо: G7 посилюватиме санкції проти Росії та продовжить підтримку України

Вона наголосила, що уряд США вже запровадив санкції проти низки приватних фірм, у тому числі в Китаї, які допомагають Росії отримувати обладнання, а також проти деяких фінансових установ, які можуть сприяти цим зусиллям.

Водночас Єллен не уточнила, про які саме китайські компанії йдеться, але додала, що вони є приватними, і сказала, що вона не припускає, що це відбувалося з відома китайського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні Міністерство торгівлі США додало до державного реєстру експортного контролю 42 китайські компанії, які постачають до Росії інтегральні схеми американського виробництва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-