Байден привітав Джонсона з обранням спікером і нагадав про пакет із допомогою Ізраїлю й Україні

Байден привітав Джонсона з обранням спікером і нагадав про пакет із допомогою Ізраїлю й Україні

Укрінформ
Президент США Джо Байден підкреслив відданість добросовісно працювати з новим спікером Палати представників й водночас нагадав, що Конгрес має ухвалити рішення стосовноо пакета фінансування, який передбачає, в тому числі, допомогу Україні й Ізраїлю.

Про це йдеться в офіційній заяві президента США, оприлюдненій у середу на сайті Білого дому, передає Укрінформ.

«Ми з Джилл (Байден – ред.) вітаємо спікера Джонсона з обранням. Як я й говорив, коли цей процес розпочинався, ким би не був спікер, я намагатимуся працювати з ним добросовісно від імені американського народу»,- зазначається у заяві.

Байден нагадав, що поки республіканці впродовж 22 днів визначалися з кандидатом, адміністрація працювала з нагальними питаннями й запропонувала історичний додатковий пакет фінансування. Він зауважив, що цей пакет «просуває двопартійні інтереси» національної безпеки США в Ізраїлі й Україні, забезпечує безпеку кордону та інвестує в американський народ.

«Ці пріоритети були схвалені лідерами обох партій», - підкреслив Байден.

Читайте також: Більшість республіканців вважають питання України ключовим для зовнішньої політики США - експерт

Він закликав Конгрес діяти швидко, «щоби задовольнити потреби нашої національної безпеки та уникнути «шатдауну» через 22 дні».

Як повідомляв Укрінформ, Палата представників американського Конгресу обрала республіканця Майка Джонсона 56-м спікером, завершивши хаос останніх трьох тижнів, який паралізував роботу нижньої палати.

Фото: The Washington Post

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-