Проти депутатів парламенту Канади діяла китайська ботоферма

Проти депутатів парламенту Канади діяла китайська ботоферма

Укрінформ
Пов’язана з Китаєм ботоферма кілька тижнів вела цілеспрямовану роботу з метою дискредитації депутатів парламенту Канади.

Як повідомляє Укрінформ, про це заявило МЗС Канади.

“Механізм швидкого реагування міністерства закордонних справ виявив кампанію-спамуфляж, пов’язану з КНР. З початку серпня 2023 року… бот-мережа залишила тисячі коментарів англійською та французькою на сторінках членів парламенту в мережах Х та Facebook”, - йдеться у заяві.

Зазначається, що мішенями кампанії стали десятки депутатів з різних партій та регіонів, а також прем’єр-міністр, кілька членів уряду та лідер опозиції.

Читайте також: Спікером канадського парламенту вперше обрали афроканадця

“У цих коментарях стверджувалося, що критик Комуністичної партії Китаю у Канаді звинувачував різних депутатів у кримінальних та етичних порушеннях. Кампанія спамуфляжу також включала вірогідні діпфейк-відео, відредаговані за допомогою штучного інтелекту, спрямовані проти цих осіб”, - розповіли в зовнішньополітичному відомстві.

За даними МЗС, коли цю шкідливу діяльність було викрито, “про неї поінформували усіх парламентарів, проконсультувавши їх стосовно методів захисту від іноземного впливу”.

Метою цієї дезінформаційної кампанії, припускають у міністерстві, найімовірніше, була дискредитація канадських депутатів, аби вони припинили підтримувати критиків Комуністичної партії Китаю.

Читайте також: Китайські хакери зламали електронні скриньки держустанов країн Європи

Як відомо, кампанії-спамуфляж використовують мережу нових або викрадених сторінок у соціальних мережах для поширення пропаганди на різних платформах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-