Путін і Кім Чен Ин обмінялися посланнями про наміри поглибити співпрацю

Путін і Кім Чен Ин обмінялися посланнями про наміри поглибити співпрацю

Укрінформ
Президент РФ у посланні лідеру КНДР з нагоди 75-ї річниці  встановлення дипвідносин заявив про готовність поглиблювати співробітництво двох країн.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

У листі Путін згадав про «славні традиції минулого» у відносинах Росії з КНДР, запевнивши Кіма в готовності поглиблювати співпрацю «для підвищення добробуту народів двох країн та безпеки і стабільності на Корейському півострові та в Північно-Східній Азії».

Зазначається, що Кім у відповідь висловив Путіну тверде переконання, що відносини між Північною Кореєю та Росією будуть стабільно розвиватися і в майбутньому вийдуть на новий, вищий рівень.

Читайте також: Лідер КНДР наказав поглиблювати відносини з Росією

Лідер КНДР також укотре висловив підтримку російської агресії проти України, зазначивши в посланні, що сподівається на перемогу Москви у боротьбі за «розрив наполегливої гегемоністської політики імперіалістів».

У вересні Кім, який практично не виїжджає з країни, здійснив поїздку на російський Далекий Схід, де зустрівся з Путіним та обговорив поглиблення військового співробітництва з міністром оборони РФ Шойгу.

Це викликало підозри, що Росія і Північна Корея уклали угоду про зброю, за якою Пхеньян передасть Москві артилерійські снаряди та протитанкові ракети для війни проти України в обмін на російські передові технології для супутників і атомних підводних човнів.

Читайте також: Снарядна криза в росії: чи допоможе Північна Корея її уникнути

Москва і Пхеньян заперечують будь-які домовленості про продаж зброї.

12 жовтня 1948 року Радянський Союз, спадкоємицею якого себе вважає Росія, встановив дипломатичні відносини з КНДР, першим у світі визнавши її незалежною державою.

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх днів на прикордонній залізничній станції між Північною Кореєю і Росією різко зросла активність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-