Макрон каже, що зараз не час для санкцій проти Азербайджану

Макрон каже, що зараз не час для санкцій проти Азербайджану

Укрінформ
На саміті Європейського політичного співтовариства в Гранаді в четвер президент Франції Еммануель Макрон підтвердив свою позицію, що переговори з Баку мають тривати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу

"Зараз не час для санкцій", - сказав французький президент, стверджуючи, що "ми повинні продовжувати дискусії з Азербайджаном".

Макрон також висловив жаль з приводу відсутності своїх вірменських та азербайджанських колег в Гранаді через високу дипломатичну напруженість між двома країнами. Зокрема, він "глибоко шкодує" про відсутність президентів Азербайджану і Туреччини, які добровільно відхилили запрошення Європейського співтовариства. Незважаючи на цю відсутність, президент республіки закликав "Європу продовжувати саджати президента Алієва за стіл переговорів" для обміну думками і переговорів.

Читайте також: Зеленський обговорив із президентом Азербайджану регіональну безпеку

Макрон наголосив, що "передзвонить" президенту Азербайджану, щоб "продовжити тиск" на цю країну.

Як повідомляв Укрінформ, раніше голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що був «шокований рішенням Азербайджану застосувати війська» в Нагірному Карабасі. А також телефонував Алієву, аби «змусити заявити вголос», що вони «не будуть проводити ніяких «чисток» вірменів». Євросоюз береться підтримати Вірменію та допомогти цій країні побудувати тісніші зв’язки з ЄС, наголосив Шарль Мішель.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-