США з партнерами шукають механізми для міжнародної місії в Карабаху - Держдеп

США з партнерами шукають механізми для міжнародної місії в Карабаху - Держдеп

Укрінформ
США вважають розгортання міжнародної місії в регіоні Нагірного Карабаху необхідною умовою для забезпечення гуманітарних потреб місцевого населення та працюють із партнерами над пошуком відповідних механізмів.

Про це під час брифінгу заявив речник Державного департаменту США Метью Міллер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми працюємо з нашими союзниками й партнерами над тим, яким буде найкращий механізм для реалізації цього (запровадження міжнародної місії – ред.)», - сказав Міллер.

За його словами, американська сторона достатньо серйозно ставиться до міжнародної місії, оскільки це стосується питань гуманітарної допомоги й задоволення гуманітарних потреб у регіоні.

Читайте також: З Нагірного Карабаху виїхали вже понад 65 тисяч біженців

«Держсекретар Блінкен порушив це питання під час розмови з президентом Азербайджану Алієвим і закликав його підтримати міжнародну місію», - зазначив Міллер.

Як указав представник Держдепу, уряд Азербайджану теж висловився на підтримку міжнародної місії. Міллер зауважив, що одна з причин, чому в Баку підтримали ініціативу – це тому, що її просували Сполучені Штати.

У цьому зв’язку він підкреслив, що у Вашингтоні вважають необхідним і важливим забезпечити прозорість процесу та гарантувати задоволення гуманітарних потреб на місцях.

Читайте також: Вашингтон не вважає продуктивною роль Росії в ситуації з Нагірним Карабахом

Нагадаємо, офіційний Вашингтон неодноразово наголошував на необхідності збереження режиму припинення вогню в Нагірному Карабаху, забезпечення гуманітарного доступу й запровадження міжнародної місії в регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-