Байден подякував лідерам держав за протистояння світовим викликам, зокрема російській війні

Байден подякував лідерам держав за протистояння світовим викликам, зокрема російській війні

Укрінформ
Президент США Джо Байден подякував лідерам інших держав за їхні зусилля з подолання глобальних викликів, зокрема російської війни проти України.

Як передає Укрінформ з посиланням на CNN, про це він сказав у вівторок у своєму виступі на прийомі для лідерів держав ООН у нью-йоркському Метрополітен-музеї.

«Наш світ – на переломному етапі, і рішення, які ми ухвалюємо зараз, визначатимуть наше майбутнє на десятиліття вперед», – сказав Байден своїм колегам.

Читайте також: Байден в ООН: Ми не дозволимо роздробити Україну

За його словами, «основні принципи, такі як суверенітет, територіальна цілісність, універсальні права людини, проходять випробування». Росія, член «Ради Безпеки ООН розпочала зухвалий і жорстокий напад на народ України - напад, який суперечить самій суті Організації Об'єднаних Націй», зазначи він.

На тлі цих глобальних проблем лідери держав «працювали, щоб підтримати найбільш вразливі верстви населення у світі, тож сьогодні моє послання просте: дякую, дякую, дякую – і продовжуйте в тому самому дусі», додав президент.

Читайте також: Євросоюз на Генасамблеї ООН переконуватиме партнерів підтримати українську Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Нью-Йорку розпочалися загальні дебати у межах тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому беруть участь лідери держав і урядів, у тому числі Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-