Байден в ООН: Ми не дозволимо роздробити Україну

Байден в ООН: Ми не дозволимо роздробити Україну

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами продовжать підтримувати українців, які протистоять неприхованій агресії Російської Федерації, щоби не дозволити їй роздробити Україну й підірвати безпеку інших країн.

Про це заявив у вівторок під час виступу на загальних дебатах 78-ї сесії Генасамблеї ООН президент США Джо Байден, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Росія думає, що світ втомиться й дозволить знущатися з України без наслідків. Але я запитаю вас: якщо ми відмовимося від основних принципів ООН, щоби заспокоїти агресора, чи може будь-яка держава-член цього органу бути певною, що вона захищена? Якщо дозволити (РФ – ред.) роздробити Україну, чи буде незалежність будь-якої нації безпечною?» - звернувся до Генасамблеї Байден.

У цьому контексті він наголосив, що відповідь може бути однозначною - ні.

Читайте також: ООН корисна як майданчик для зустрічей із лідерами країн, до яких «не достукаєшся» - Єльченко

«Ми маємо протистояти цій відкритій агресії сьогодні, аби стримувати інших потенційних агресорів завтра», - підкреслив Байден.

Тому, за його словами, Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами по всьому світу продовжать підтримувати українців, які захищають свій суверенітет, територіальну цілісність і свободу.

Байден зауважив, що ця підтримка - не лише внесок у майбутнє України, це також інвестиція в майбутнє кожної країни, яка прагне жити у світі, заснованому на правилах, рівних для всіх націй, і які захищатимуть права кожної країни - великої й малої.

Він також підкреслив, що Сполучені Штати хочуть, аби війна в Україні завершилася, і ніхто не прагне цього більше, ніж українці.

Читайте також: Євросоюз на Генасамблеї ООН переконуватиме партнерів підтримати українську Формулу миру

«Ми рішуче підтримуємо Україну та її зусилля задля досягнення дипломатичного врегулювання, яке забезпечить справедливий і міцний мир», - заявив президент США.

Однак, за його словами, лише Росія несе одноосібну відповідальність за розв’язання цієї війни, і лише вона може припинити її негайно.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Нью-Йорку розпочалися загальні дебати у межах тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, у якому беруть участь лідери держав і урядів, у тому числі Президент України Володимир Зеленський.

Фото: ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-