Заяви Макрона щодо відправки військ в Україну збільшують напруженість - міністр оборони Італії

Заяви Макрона щодо відправки військ в Україну збільшують напруженість - міністр оборони Італії

Укрінформ
Міністр оборони Італії Гвідо Крозетто заявив, що італійські військові за жодних умов не можуть бути залучені у війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє видання Corriere Della Sera.

"Абсолютно ні! Сьогодні ніхто не може в цьому сумніватися", – сказав міністр, відповідаючи на питання щодо можливого залучення італійських військових до операцій в Україні.

"Наша позиція незмінна: ми завжди говорили, що Україні потрібно всіляко допомагати, і ми це робимо, але ми також завжди виключали пряме втручання наших військових у цей конфлікт", - зазначив урядовець.

Як міністр оборони, який "із самого початку" заявляв, що "Україні потрібно допомогти, щоб уникнути розширення конфлікту", сьогодні Крозетто шукає будь-які форми діалогу, починаючи "плести павутину дипломатії". Бо якщо вибухне ширший конфлікт, "Італії буде що втрачати".

"Тому що, на відміну від інших, ми маємо в нашій системі чітку заборону на прямі військові інтервенції, поза межами того, що передбачено законами та Конституцією. Ми можемо передбачити лише збройне втручання за міжнародним мандатом, наприклад, на виконання резолюції ООН. Гіпотетичне втручання в Україні не лише не входило б у цей випадок, але й спровокувало б подальше розкручування спіралі конфлікту, що не принесло б користі, насамперед, самим українцям. Словом, тут передумов для нашого прямого втручання не існує", – заявив Крозетто.

За його словами, заяви французького президента Еммануеля Макрона про можливість відправки військових в Україну лише "підвищують напруженість".

"Я не беруся судити президента такої дружньої країни як Франція, але я не розумію мети та користі від цих декларацій, що об'єктивно підвищують напруженість", – заявив італійський посадовець.

Читайте також: Європейці мають знати, що російські війська можуть бути на кордонах Польщі - Боррель

Як повідомлялося, президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не дати РФ перемогти у війні є стратегічною безпековою метою, і за певного розвитку подій він не виключає відправки в Україну європейських наземних військ.

Фото: CARLO LANNUTTI/Imagoeconomica

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-