Молдова видворила російського пропагандиста

Молдова видворила російського пропагандиста

Укрінформ
Молдова вислала очільника Sputnik Moldova Віталія Денісова через втручання у справи країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NewsMaker.

«Рішення про видворення іноземця (Денісова – ред.) ухвалили у зв'язку з його втручанням у внутрішні справи Молдови, що створює загрозу інформаційній безпеці нашої країни», - йдеться у повідомленні Міграційної служби.

Фото: NewsMaker
Фото: igm.gov.md

За законом, іноземця можуть оголосити «небажаним», якщо він здійснював, здійснює або, ймовірно, має намір провадити діяльність, яка становить загрозу національній безпеці або громадському порядку.

Телеграм-канал Sputnik повідомив сьогодні, що голову Sputnik Moldova Віталія Денісова 13 вересня вислали з Молдови, заборонивши в'їзд у країну на 10 років.

Читайте також: Молдова не визнає російські псевдовибори в Україні

Sputnik Moldova — молдавська філія агентства новин Sputnik, яка входить до державного російського медіахолдингу «Росія сьогодні» (Russia Today).

У Молдові після початку російсько-української війни заблокували сайти sputnik.md та gagauznews.md за інформацію, що розпалює ненависть в умовах надзвичайної ситуації в країні. Після цього Sputnik повідомив, що запустив нові сайти замість заблокованих. Проте у березні 2023 року спецслужби Молдови їх заблокували.

Як повідомляв Укрінформ, Молдова заявила, що видворить 45 російських дипломатів та інших співробітників посольства через їхні «недружні дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-