Північна Корея заявила про ще одне проведення імітації ядерної атаки

Північна Корея заявила про ще одне проведення імітації ядерної атаки

Укрінформ
Північна Корея заявила, що під час запуску напередодні крилатих ракет здійснила імітацію ударів ядерною зброєю.

Як передає Укрінформ, про це з посиланням на північнокорейське державне інформагентство KCNA повідомляє Yonhap.

«На світанку 2 вересня були проведені стрільби для імітації тактичної ядерної атаки, щоб попередити ворогів про реальну небезпеку ядерної війни», - йдеться повідомленні KCNA.

Читайте також: Кім Чен Ин заявив про можливе розміщення ядерної зброї на флоті

Там уточнили, що було запущено дві стратегічні крилаті ракети дальнього радіуса дії з імітаційними ядерними боєголовками.

В Пхеньяні стверджують, що завдання ядерного удару провели успішно – ракети пролетіли близько 1500 кілометрів і вибухнули на заданій висоті 150 метрів над ціллю.

Читайте також: КНДР запустила декілька крилатих ракет у напрямку Жовтого моря

КНДР знову засудила спільні навчання Південної Кореї і США «Щит свободи Ульчі», які щойно завершилися і в яких брав участь щонайменше один американський стратегічний бомбардувальник B-1B та винищувачі, здатні нести ядерну зброю.

В KCNA заявили, що ядерні сили КНДР продовжать зміцнювати свій бойовий потенціал, щоб «стримати війну та зберегти мир і стабільність».

Читайте також: Південна Корея на тлі зростання загрози з боку КНДР створює об'єднане командування безпілотників

Наприкінці серпня КНДР у відповідь на спільні військові навчання Південної Кореї та США провела власні командно-штабні тренування за сценарієм окупації території Півдня Корейського півострова. Тоді північнокорейські пропагандисти також казали про навчання з імітацією ядерного удару.

Як раніше повідомляло агентство, РФ і Північна Корея активно просуваються у переговорах щодо постачання Росії значної кількості зброї, зокрема боєприпасів для різних типів озброєнь, включаючи артилерію, згідно з нещодавно оприлюдненими даними американської розвідки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-