Дуда: переміщення Росією ядерної зброї до Білорусі змінює регіональну безпеку

Дуда: переміщення Росією ядерної зброї до Білорусі змінює регіональну безпеку

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що переміщення Росією ядерної зброї малої дальності до сусідньої Білорусі змінює регіональну безпеку.

Про це він сказав під час спільної пресконференції з президентом Португалії Марселу Ребелу де Соза, передає Укрінформ з посиланням на Associated Press.

«Я говорив президенту (де Соза – ред.) про реалізацію декларацій Володимира Путіна про переміщення тактичної ядерної зброї Росії на територію Білорусі. Дійсно, цей процес відбувається, ми це бачимо», – сказав Дуда.

Він не розкрив подробиць, але зазначив, що це очевидним чином змінює архітектуру безпеки у східній частині Європи.

«Це змінює архітектуру безпеки в наших безпосередніх країнах-сусідах, але водночас і на східному фланзі НАТО. Тож фактично це змінює ситуацію для усього Альянсу», – підсумував лідер Польщі.

Тактична ядерна зброя призначена для використання на полі бою та має невелику дальність і низьку потужність порівняно з набагато потужнішими ядерними боєголовками, встановленими на ракетах великої дальності.

Читайте також: Ядерна зброя у Білорусі для України принципово нічого не змінюєГУР

Як повідомлялося, 25 травня міністри оборони Росії та Білорусі підписали документи про розміщення тактичної ядерної зброї на білоруській території. Того ж дня Олександр Лукашенко заявив, що ядерну зброю РФ уже почали переміщувати до Білорусі.

16 червня президент РФ Володимир Путін заявив, що "перші ядерні боєголовки доставлені на територію Білорусі".

Фото: Przemysław Keler, KPRP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-