Ядерна зброя у Білорусі для України принципово нічого не змінює – ГУР

Ядерна зброя у Білорусі для України принципово нічого не змінює – ГУР

Укрінформ
Наявність ядерної зброї на території Білорусі для України принципово нічого не змінює.

Як передає Укрінформ, про це у телемарафоні «Єдині новини» поінформував представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у відповідь на питання, чи є реальністю інформація щодо розміщення ядерної зброї на території Білорусі.

«Уже всі в принципі сказали, що це - реальність. Для чого нам це заперечувати? Але головне – а що це для України принципово змінює? Відповідь проста – нічого», - заявив він.

Відповідаючи на питання, для чого це було зроблено і на кого це було розраховано, Юсов висловив думку щодо повторення, зокрема, Карибської кризи, лише уже ближчої і меншої за масштабом.

«На території Білорусі все одно залишається російська ядерна зброя. Але глобально у безпековому плані ані для Європи, ані для України це нічого не змінює», - зазначив представник ГУР.

Читайте також: Це ІПСО: у розвідці прокоментували заяви Лукашенка про «вагнерівців» і Польщу

Як повідомлялося, у ГУР поінформували, що росіяни будуть продовжувати застосовувати ядерний шантаж, бо це – один із елементів тиску на Україну.

Карибська криза — надзвичайно напружене протистояння між Радянським Союзом і Сполученими Штатами внаслідок таємного розміщення Радянським Союзом ядерних ракет на Кубі у жовтні 1962 року у відповідь на встановлення ракет у Туреччині . Вперше в історії людства обидві наддержави наблизилися до прямого військового протистояння і безпосередньої загрози початку ядерної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-