Понад 30 тисяч росіян переїхали до Німеччини від початку вторгнення РФ в Україну

Понад 30 тисяч росіян переїхали до Німеччини від початку вторгнення РФ в Україну

Укрінформ
Від початку повномасштабної війни РФ проти України до Німеччини переїхали понад 30 тисяч громадян країни-агресора.

Таку цифру наводить DW, передає Укрінформ.

Наприкінці червня у ФРН проживали 301 511 громадян РФ. Це на 32 183 більше, ніж наприкінці лютого минулого року, коли Росія напала на Україну, повідомляє Welt am Sonntag з посиланням на базу даних МВС стосовно іноземців, які прибули до Німеччини на тривалий час.

"За даними МЗС ФРН, від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну німецькі консульства видали громадянам РФ близько 32 тисяч національних віз. Вони видаються для тривалого проживання у ФРН у разі міграції та призначені для кваліфікованих кадрів, студентів або членів родин, що возз'єднуються", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Берліні зареєстровані майже 44,5 тисячі українських біженців

Окрім того, зазначається, що Німеччина видала громадянам РФ понад 51 тисячу шенгенських віз, які дають змогу перебувати в Євросоюзі до трьох місяців. Ще 1665 осіб, які перебувають під загрозою, зокрема опозиціонери та журналісти, отримали гуманітарні візи, зазначили у МВС ФРН.

Як нагадує DW, у вересні 2022 року ЄС посилив візовий режим з Росією, пов'язавши це з ризиками для безпеки в умовах агресивної війни РФ проти України. Відтоді при прийомі заяв від росіян консульства мають ретельно перевіряти, чи не становлять вони загроз громадській безпеці. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-