Росіяни облаштували «шпигунський пункт» на даху посольства в Кишиневі – ЗМІ

Росіяни облаштували «шпигунський пункт» на даху посольства в Кишиневі – ЗМІ

Фото
Укрінформ
Російська розвідка посилює стеження за владою Молдови з даху посольства РФ у Кишиневі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у спільному матеріалі Jurnal TV та The Insider.

На даху російського посольства в Кишиневі з кожним роком зростає кількість пристроїв, що передають дані, і постійно з'являються якісь таємничі люди.

Особливо часто рух на даху дипмісії РФ відбувається перед виборами президента, парламенту чи візитами до Молдови іноземних делегацій.

Так було і напередодні Євросаміту, що пройшов 1 червня, і в травні після хакерської атаки на урядові мережі, коли тисячі секретних документів потрапили до рук зловмисників.

За даними журналістів, люди на даху посольства є засекреченими офіцерами зв'язку з ГРУ та СЗР РФ, тісно пов'язаними з хакерськими угрупованнями, які зламували пошту ексканцлера ФРН Ангели Меркель, президента Франції Еммануеля Макрона та ексдержсекретаря США Гілларі Клінтон.

Крім цього, джерело у Прикордонній службі Молдови повідомило, що дружини деяких російських офіцерів розвідки підозріло часто літають до Москви і назад. Найчастіше в ручній поклажі знаходяться 5-6 флешок і жорсткі диски.

«Ми думаємо, що цих жінок використовують як кур'єрів для перевезення занадто важких файлів. Вони користуються дипломатичним імунітетом і доглядати їх, на жаль, ми не маємо права», - сказав співрозмовник.

Зазначається, що підвищену активність у Молдові російська розвідка почала проявляти з 2015 року, коли Москва остаточно зробила ставку на соціаліста Ігоря Додона, який за рік займав крісло президента країни.

Читайте також: Російські шпигуни у Польщі «полювали» на потяги з допомогою для України - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Служба інформації та безпеки (СІБ) Молдови та прокуратура по боротьбі з організованою злочинністю повідомили про передання до суду кримінальної справи про шпигунство та державну зраду щодо чотирьох осіб.

У справі, окрім двох молдован, фігурують двоє громадян РФ, яких підозрюють у створенні в Молдові агентурної мережі з метою дестабілізації ситуації та впливу на політичні процеси в країні.

Фото: theins.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-