У Німеччині екоактивісти паралізували роботу двох аеропортів

У Німеччині екоактивісти паралізували роботу двох аеропортів

Фото
Укрінформ
Десятки тисяч пасажирів у німецьких аеропортах Дюссельдорфа і Гамбурга не змогли вчасно вилетіти у четвер своїми рейсами через акцію екоактивистів руху «Останнє покоління».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зокрема, як поінформував у Твіттері аеропорт Гамбурга, повітряний рух довелося зупинити невдовзі після 6-ї години ранку, відновити його вдалося близько 10-ї ранку.

У Дюссельдорфі протягом кількох годин так само не злітали повітряні судна, а рейси, які мали сюди прибути, перенаправлялися в інші аеропорти.

Причиною хаосу стала чергова акція екоактивістів, які змогли попри охорону потрапити на злітно-посадкові смуги та приклеїти там себе.

Речниця федеральної поліції після опівдня підтвердила, що вдалося звільнити злітно-посадкові смуги від усіх активістів, це понад 10 осіб, які були приклеєні до асфальту.

Читайте також: Екоактивісти повісили банер на відомому монументі Рима та прикували себе до нього

Активісти останнім часом організовують чимало подібних акцій, блокуючи автомагістралі та інші інфраструктурні об’єкти. Дедалі більше людей висловлюють обурення подібними засобами протестного руху та дорікають владі на неспроможність запобігти їм, зокрема, на недостатню безпеку в аеропортах. Активістів, яким раніше симпатизували, називають «екотерористами».

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-