Держдеп про «умови» Ердогана: членство Швеції в НАТО не пов’язане з прагненням Туреччини до ЄС

Держдеп про «умови» Ердогана: членство Швеції в НАТО не пов’язане з прагненням Туреччини до ЄС

Укрінформ
Сполучені Штати наголошують, що умови турецького президента щодо ухвалення Анкарою заявки Швеції на членство в НАТО взамін на сприяння вступу Туреччини до Євросоюзу, є питаннями, які не можуть бути взаємопов’язаними.

Це підкреслив у понеділок під час пресбрифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Меттью Міллер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що це – окремі питання. Ми підтримуємо давні прагнення Туреччини приєднатися до ЄС, але це є окремим питанням, ніж вступ Швеції до НАТО», - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Ердоган висунув нову умову для вступу Швеції до НАТО

Він підкреслив, що Швеція виконала необхідні вимоги для того, щоби стати членом Північноатлантичного альянсу.

«Ми вважаємо, що настав час для Швеції приєднатися до НАТО, і ми сподіваємося, що Туреччина це підтримає»,- зазначив Міллер.

Читайте також: Білий дім закликав Угорщину й Туреччину якомога скоріше схвалити членство Швеції в НАТО

Він також поінформував, що Держсекретар США Ентоні Блінкен роз’яснив цю позицію у недавній розмові з міністром закордонних справ Туреччини Хаканом Фіданом.

Як повідомляв Укрінформ, турецький президент Реджеп Таїп Ердоган у понеділок висунув умову, що його країна схвалить заявку Швеції щодо приєднання до НАТО після того, як лідери ЄС відкриють шлях для вступу Туреччини до Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-