Міністр фінансів США цього тижня відвідає Китай

Міністр фінансів США цього тижня відвідає Китай

Укрінформ
Глава мінфіну США Джанет Єллен 6-9 липня відвідає Пекін, де обговорить широке коло питань, зокрема новий закон Китаю про шпигунство, який викликає занепокоєння у Вашингтоні.

Про це повідомляє Укрінформ з посилання на Reuters.

Зазначається, що довгоочікувана поїздка Єллен розглядається в руслі зусиль президента Байдена, спрямованих на поглиблення зв'язків між двома найбільшими економіками світу, стабілізацію відносин і мінімізацію ризиків від помилок у разі виникнення розбіжностей.

Глава мінфіну планує донести новій економічній команді Китаю позицію США щодо захисту прав людини та інтересів нацбезпеки шляхом цілеспрямованих заходів проти Пекіна. Але водночас сподівається на співпрацю в розв’язанні нагальних проблем, таких як зміна клімату та боргова криза, з якою стикається багато країн.

Читайте також: Пекін і Вашингтон сигналізують про готовність нормалізувати відносини

Реалізація нового закону Китаю про національну безпеку і шпигунство може мати негативні наслідки для іноземних компаній, зокрема й американських. Їх можуть звинуватити у «шпигунській діяльності».

Очікується, що делегація США підтвердить занепокоєння порушеннями прав людини щодо мусульманської меншини уйгурів. На переговорах також ітиметься про нещодавнє рішення Китаю заборонити продаж у країні американських мікросхем Micron Technology, а також про кроки Пекіна проти іноземних аудиторських та консалтингових фірм.

Читайте також: Директор ЦРУ закликав до «розумного зменшення ризиків» в економічних відносинах з Китаєм

Хоча великих проривів від візиту не очікується, зауважує Reuters, у міністерстві фінансів сподіваються на конструктивні переговори й розбудову довгострокових каналів зв'язку з новою економічною командою Китаю, в тому числі на урядовому рівні.

Як повідомлялося, нещодавно Китай відвідав держсекретар Ентоні Блінкен, який зустрічався з лідером країни Сі Цзіньпіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-