Директор ЦРУ закликав до «розумного зменшення ризиків» в економічних відносинах з Китаєм

Директор ЦРУ закликав до «розумного зменшення ризиків» в економічних відносинах з Китаєм

Укрінформ
Директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що відмова США від економічних відносин з Китаєм була б нерозважливим кроком з огляду на глибоку взаємозалежність двох країн, водночас Штатам слід диверсифікувати ланцюжки постачань.

Про це, як із посиланням на Reuters передає Укрінформ, Бернс сказав під час лекції в англійському місті Оксфорд,.

«Китай – єдина країна, яка має намір змінити міжнародний порядок і має все більшу економічну, дипломатичну, військову та технологічну силу для цього», - вказав Бернс.

Водночас, за його словами, в сучасному світі будь-якій країні небезпечно потрапити в залежність від одного постачальника найважливіших технологій і корисних копалин.

Читайте також: Виявлена над США китайська повітряна куля-шпигунка мала американське обладнання - WSJ

«Відповідь на це питання полягає не в тому, щоб від’єднатися від такої економіки, як китайська - це було б безглуздо. А в розумному зменшенні ризиків і диверсифікації шляхом забезпечення стійких ланцюгів постачань, захисту нашої технологічної переваги та інвестування в промислові потужності», - зазначив директор ЦРУ.

Як повідомляв Укрінформ, США та Нідерланди мають намір завдати серйозного удару по китайських виробниках мікросхем, обмеживши продаж для них відповідного обладнання.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-