Корея запровадила санкції проти громадянина РФ за організацію фінансування збройних програм КНДР

Корея запровадила санкції проти громадянина РФ за організацію фінансування збройних програм КНДР

Укрінформ
Південна Корея запровадила односторонні санкції щодо громадянина Росії південнокорейського походження, причетного до незаконного фінансування програм КНДР зі створення зброї масового знищення.

Про це повідомили у МЗС Південної Кореї, передає Укрінформ із посиланням на KBS World.

Як зазначається, санкції ввели щодо Чхве Чхон Гона, який раніше був громадянином Південної Кореї. Він заснував у Монголії компанію Hanne Ulaan LCC з метою ухилення Пхеньяном від міжнародних санкцій та забезпечення фінансування програм зброї. Передбачається, що обсяг товарообігу компанії з Північною Кореєю перевищив 8 мільйонів доларів.

Чхве виїхав до Росії, коли південнокорейські слідчі органи почали розслідувати його причетність до фінансових злочинів.

Читайте також: Південна Корея уважно аналізує вплив заколоту «вагнерівців» на Росію – Yonhap

Після набуття російського громадянства він заснував торговельну компанію «Епсілон» спільно з головою відділення Зовнішньоторговельного банку КНДР у Владивостоці Со Мьоном. Цей банк перебуває під санкціями ООН з 2017 року. Чхве мешкає в Росії й активно співпрацює з північнокорейською владою.

Від часу приходу до влади у Південній Кореї адміністрації Юн Сок Йоля у травні минулого року Сеул дев'ять разів вводив санкції щодо організацій та фізичних осіб за співпрацю з Північною Кореєю. До санкційних списків додано 45 фізичних та 47 юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-