США закликали союзників ділитися інформацією про розвиток подій в Росії

США закликали союзників ділитися інформацією про розвиток подій в Росії

Укрінформ
Сполучені Штати вважають необхідним зберігати єдність та ділитися із союзниками й партнерами наявною інформацією та поглядами про розвиток подій у Росії після так званого заколоту, організованого Пригожиним.

Таке переконання висловив під час брифінгу у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб всередині адміністрації, а також ззовні, в контактах із нашими союзниками й партнерами, включно з Україною, ми всі ділилися своїми поглядами на те, що відбувається, і всі ми залишалися на одній хвилі», - зауважив представник Білого дому. 

Він також підкреслив, що США чітко заявили союзникам і партнерам, а також Кремлю, що не були залученими та не мають наміру втручатися в події, які розгортаються в РФ. У Вашингтоні розглядають це як «внутрішні справи Росії», додав представник адміністрації.

Читайте також: Спроба бунту «вагнерівців» засвідчила ослаблення російської держави й Путіна – Боррель

Кірбі зауважив, що на нинішньому етапі ще рано робити оцінки, який вплив матиме ситуація в РФ на подальший перебіг подій. Однак, наголосив він, «незалежно від того, що станеться далі, ми тісно співпрацюватимемо із цими союзниками й партнерами і продовжимо підтримувати Україну».

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Державному департаменті США заявили, що вважають заколот Пригожина прямим викликом лідерству Путіна всередині його ж режиму.

Фото: Медуза

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-