Заколот Пригожина є викликом Путіну – глава МЗС Британії

Заколот Пригожина є викликом Путіну – глава МЗС Британії

Укрінформ
Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі заявив, що припинення заколоту ПВК «Вагнер» на чолі з Євгеном Пригожиним є «безпрецедентним викликом» Володимиру Путіну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

«Повстання Пригожина є безпрецедентним викликом владі президента Путіна, і очевидно, що в підтримці війни Росією з’являються тріщини», – сказав Клеверлі.

Він додав, що британський уряд вважає події в Росії 23-24 червня внутрішньою справою федерації.

«І, звичайно, керівництво Росією є справою виключно російського народу», – наголосив політик.

За його словами, хоч Пригожин разом із найманцями «вчинили звірства в Україні та в інших місцях», очільник терористичного угруповання публічно заявив про невиправданість повномасштабного вторгнення в Україну у лютому минулого року.

Читайте також: Спроба бунту «вагнерівців» засвідчила ослаблення російської держави й Путіна – Боррель

«Але він (Пригожин – ред.) сказав вголос те, у що ми вірили з початку повномасштабного вторгнення Росії: що це вторгнення було невиправданим і спровокованим», – підкреслив очільник МЗС Британії.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК «Вагнер» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

У результаті наступу колона ПВК "Вагнер" дісталася Липецької області Росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів переговори з засновником ПВК "Вагнер" Євгеном Пригожиним, після чого останній заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-