Після невдалого заколоту два літаки Путіна повернулися в Москву – росЗМІ

Після невдалого заколоту два літаки Путіна повернулися в Москву – росЗМІ

Укрінформ
Два літаки спеціального льотного загону "Росія", якими користується президент РФ Володимир Путін, повернулися до Москви в ніч проти 25 червня після невдалого заколоту ПВК «Вагнер» на чолі з Євгеном Пригожиним.

Як передає Укрінформ, це випливає із даних сервісу Flightradar24, на які звернуло увагу «Агентство».

Йдеться про два літаки — Іл-96-300ПУ з бортовим номером RA-96021 та ІЛ-96-300ПУ з бортовим номером RA-96022.

РосЗМІ писали у суботу, що літак Путіна Іл-96-300 ПУ, оснащений обладнанням для управління армією, вилетів з аеропорту Внуково в напрямку Санкт-Петербурга 24 червня о 14:16 за московським часом. У районі Твері, де знаходиться одна з резиденцій Путіна, літак зник із радарів.

За даними сервісу Flightradar24, перший літак у ніч на 25 червня близько 02:00 увімкнув систему виявлення над Тверською областю. Долетівши до Москви, він протягом 15 хвилин кружляв над підмосковним містом Чеховим і приземлився о 03:43.

Інший літак увімкнув систему виявлення о 01:13 також у районі Тверської області. Він приземлився у Москві о 01:50. Звідки летіли обидва літаки, невідомо.

Речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечував, що Путін залишав Москву 24 червня. Він стверджував, що президент працює у Кремлі.

Читайте також: У Пригожина заявили, що він «не на зв'язку» – ЗМІ

Як повідомлялося, очільник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу. «Вагнер» встановив контроль над військовими об’єктами у Ростові-на-Дону. Пригожин заявив про намір дійти до Москви, а ввечері 24 червня повідомив, що розвертає бійців угруповання до польових таборів.

Видання "Медуза" писало, що в суботу, 24 червня, під час розгортання заколоту Євгенія Пригожина та ПВК Вагнер, президента і верховного головнокомандуючого РФ Володимира Путіна «не було ніде».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-