Штати провели зустріч експертів ядерних держав з метою зменшення стратегічних ризиків

Штати провели зустріч експертів ядерних держав з метою зменшення стратегічних ризиків

Укрінформ
Сполучені Штати провели зустріч експертів робочого рівня з Китаю, Франції, Росії та Британії для обговорення проблем ядерної зброї, зокрема зменшення стратегічних ризиків.

Про це йдеться в повідомленні Держдепу США, поширеному у п’ятницю, передає Укрінформ.

Як зазначається, переговори пройшли 13-14 червня в Каїрі. Експерти з відповідних міністерств закордонних справ і оборони обговорили питання зменшення стратегічних ризиків, а також ядерні доктрини й політику.

До складу американської делегації входили експерти з Державного департаменту, Пентагону та Національної адміністрації з ядерної безпеки.

Читайте також: Кислиця закликав світ серйозно поставитися до загрози ядерного терору на ЗАЕС

Делегація США привітала професійний підхід делегацій та залучення представників оборонних відомств до тематичних дискусій.

Штати нині головують у діалозі між п'ятьма ядерними державами, що триває в рамках Договору про нерозповсюдження ядерної зброї (ДНЯЗ). У рамках свого головування Вашингтон і далі докладатиме зусиль для сприяння обговоренню цих важливих тем між експертами в галузі ядерної енергетики п'яти країн, йдеться в повідомленні.

Читайте також: Сенатори США пропонують вважати застосування РФ ядерної зброї нападом на НАТО

Нагадаємо: ДНЯЗ, який набув чинності в 1970 році, має на меті зупинити поширення ядерної зброї і гарантувати право країн-учасниць розвивати ядерну енергетику в мирних цілях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-