США докладають зусиль, аби Росія не могла ухилятися від санкцій – Білий дім

США докладають зусиль, аби Росія не могла ухилятися від санкцій – Білий дім

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів докладає міжнародних зусиль з метою забезпечення належного ефекту санкцій, запроваджених проти Росії та унеможливлення будь-яких схем ухилення від введених обмежень.

Про це заявив у вівторок під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не хочемо, щоби хтось намагався обходити ці санкції. Ми хочемо, щоби Путін і Кремль були притягнуті до відповідальності», - зауважив представник адміністрації США.

Він підкреслив, що з цією метою Сполучені Штати перебувають у постійному контакті із союзниками, партнерами й друзями в регіоні, а також в усьому світі та висловлюють стурбованість у цьому зв’язку. Кірбі також зазначив, що не вдаватиметься в деталі взаємодії по дипломатичних каналах, однак, за його словами, кожна нація приймає ці рішення самостійно.

Читайте також: США не заперечують ролі третьої сторони у процесі встановлення миру в Україні – Білий дім

«Ми хочемо, щоби всі міжнародні санкції були прописані та виконувалися належним чином, щоби Путін не міг отримати вигоди», - наголосив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, після початку повномасштабної агресії РФ проти України Сполучені Штати разом з іншими країнами ввели безпрецедентні санкції та обмеження проти Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-