Держдеп - про підрив Nord Stream: Ми не коментуємо жодних повідомлень ЗМІ

Держдеп - про підрив Nord Stream: Ми не коментуємо жодних повідомлень ЗМІ

Укрінформ
Держдепартамент США не може офіційно підтвердити інформацію, поширену низкою ЗМІ про те, ніби підрив російського газогону Nord Stream могли здійснити «проукраїнські групи».

З такою заявою виступив на брифінгу у Вашингтоні речник Держдепу Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З приводу всіх цих повідомлень - я не можу їх підтвердити», - сказав він.

Прайс нагадав, що інформація у ЗМІ базувалася на оцінках неназваних джерел, які не можуть висловлюватися від імені уряду Сполучених Штатів.

Читайте також: Пісторіус закликає не робити поспішних висновків щодо диверсії на Nord Stream

«Наша позиція залишається послідовною: троє наших європейських партнерів – німці, шведи й данці – проводять активне розслідування, воно триває. І як завжди, коли справа стосується поточних розслідувань, ми чекаємо їх завершення, перш ніж давати будь-які коментарі», - зазначив представник американського відомства.

Він уточнив, що нічого не спростовує та не виключає: «Я просто кажу, що ми не підтверджуємо, ми не коментуємо деталей жодного з повідомлень».

Читайте також: Пісторіус закликає не робити поспішних висновків щодо диверсії на Nord Stream

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок низка ЗМІ, зокрема німецьких, оприлюднили матеріали про нібито причетність якихось «проукраїнських груп» до вибухів на газогоні Nord Stream у Балтійському морі.

Коментуючи ці повідомлення, міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що Україна не має відношення до згаданих інцидентів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-