Ламбрехт збирається у відставку з посади міністра оборони Німеччини - ЗМІ

Ламбрехт збирається у відставку з посади міністра оборони Німеччини - ЗМІ

Укрінформ
Міністр оборони Німеччина Крістіне Ламбрехт, яка представляє в уряді Соціал-демократичну партію, вирішила піти у відставку.

Про це пише Bild із посиланням на власні джерела, передає Укрінформ.

Видання стверджує, що ініціатива походить від самої Ламбрехт, а не від відомства канцлера. І кандидатура наступника начебто вже обговорюється. Зокрема, називається ім’я уповноваженої у справах Бундесверу Єви Хьогль.

Як зазначається, ймовірна відставка повʼязана з низкою «проколів» Ламбрехт. Останній з них – новорічне звернення, яке викликало обурення як політиків, так і громадян. На відео міністр згадувала про війну в Україні, тоді як у неї за спиною підривали феєрверки. Щоправда, ролик вона розмістила не на офіційному, а на приватному каналі в соцмережах.

Пригадали Ламбрехт і 5 тисяч шоломів для України в січні минулого року, коли близько 200 тисяч російських військових уже стояли на кордоні.

Читайте також: Віцеканцлер ФРН просить свій уряд не заважати Польщі у постачанні танків Україні

Нагадаємо, на посаді глави Бундесверу 57-річна Ламбрехт перебуває з грудня 2021 року. У разі відставки вона матиме право на пенсію в розмірі 5000 євро (після того як їй виповниться 65 років).

В останньому опитуванні соціологічної служби INSA Ламбрехт посідає останнє місце серед 20 політиків.

Фото: Kay Nietfeld/picture alliance/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-