У Єврокомісії підтвердили, що інциденти на «Північних потоках» є саботажем

У Єврокомісії підтвердили, що інциденти на «Північних потоках» є саботажем

Укрінформ
У Єврокомісії підтвердили, що пошкодження обох «Північних потоків», які сталися кілька місяців тому, спричинені навмисними актами саботажу, тож розслідування цих інцидентів триває.

Про це 5 січня на брифінгу заявила речниця Єврокомісії з питань внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Аніта Хіппер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми були проінформовані владою Швеції, що пошкодження на газових північних трубопроводах («Північні потоки» -1 та 2 – ред.) були спричинені навмисними актами саботажу. Але розслідування все ще триває – у Швеції, Данії та у Німеччині. Це розслідування належить до компетенції країн-членів», – наголосила речниця.

Читайте також: Швеція підтвердила факт диверсії на Північних потоках

Як зауважила ще одна речниця Єврокомісії Дана Спінант, після інцидентів відразу на обох трубопроводах «Північних потоків» Єврокомісія та країни-члени вживають правових, організаційних та практичних заходів із посилення безпеки критичної інфраструктури Євросоюзу.

Читайте також: Ремонт підірваних труб Nord Stream коштуватиме росії більш як $500 мільйонів - NYT

Як повідомлялося, наприкінці вересня внаслідок вибухів, спричинених диверсією, на трубопроводах "Північний потік" та "Північний потік-2" біля острова Борнхольм у Балтійському морі почався витік на чотирьох ділянках газопроводів у виняткових економічних зонах Данії та Швеції. Розслідування диверсії триває. У багатьох країнах схильні вважати, що підрив "Північних потоків" ініційований рф. У самій росії свою причетність до аварії заперечують.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-