путін навряд чи піде на ліквідацію лукашенка - Данілов

путін навряд чи піде на ліквідацію лукашенка - Данілов

Укрінформ
Президент рф володимир путін навряд чи наважиться ліквідувати главу білорусі олександра лукашенка у разі відмови відправити зс білорусі на війну з Україною.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону заявив секретар РНБО України Олексій Данілов, відповідаючи на питання, чи очікує лукашенка після відмови брати участь у війні доля глави МЗС білорусі Володимира Макея, якого могли отруїти.

“Я не думаю, що путін піде на таку річ, але якщо піде, то це буде вже крайня ситуація, пов'язана з білорусією. І справа в тому, що білоруський народ не має ніякого бажання воювати з нами. Йому не так промивали мозок, як путін промивав, нищив свою країну, нищив все цивілізоване, що було на росії на той час після керівництва Єльцина. І саме на росії пропало громадянське суспільство, свобода слова і багато інших речей. У білорусі, як ми бачили по крайнім подіям, які відбувались після так званих виборів, там трохи інша ситуація і вона не змінилась, в білорусі є громадянське суспільство”, - наголосив Данілов.

Читайте також: лукашенко не зможе зберегти контроль у разі прямої участі білорусі у війні проти України — Подоляк

Він додав, що наразі велика кількість білорусів допомагає Україні нищити російських окупантів і вони не залишать свою країну в біді, якщо там будуть відбуватись такі події.

Як повідомлялось, 26 листопада раптово помер міністр закордонних справ білорусі Володимир Макей. У мережі почали ширитись чутки, що його могли отруїти на тлі повідомлень про те, що кремль хоче змінити лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-