Три країни ЄС домовилися про наступний етап розробки нового винищувача – ЗМІ

Три країни ЄС домовилися про наступний етап розробки нового винищувача – ЗМІ

Укрінформ
Франція, Німеччина та Іспанія досягли домовленості про початок наступного етапу розробки нового винищувача під назвою FCAS, найбільшого оборонного проєкту Європи, орієнтовна вартість якого перевищує 100 мільярдів євро.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Джерело у французькому уряді підтвердило, що профільні галузі трьох країн, які нещодавно вважалися головними каменями спотикання на шляху до угоди, погодилися щодо переходу до наступної фази проєкту винищувача.

Згідно з попередньою інформацією, очікується, що наступний етап розробки Future Combat Air System (FCAS) коштуватиме приблизно 3,5 мільярда євро, що буде розподілено порівну між трьома країнами.

Французька компанія Dassault, німецька Airbus й іспанська Indra беруть участь у цьому проєкті, щоб розпочати заміну французьких винищувачів Rafale та німецьких й іспанських Eurofighters з 2040 року.

Президент Франції Еммануель Макрон, а потім канцлер Німеччини Ангела Меркель вперше оголосили про плани щодо FCAS у липні 2017 року. Проєкт включатиме новий винищувач, а також безпілотники.

Читайте також: Норвегія продасть Румунії 32 винищувачі F-16

Як повідомляв Укрінформ, Польща має намір придбати у Південної Кореї щонайменше 180 танків K2 та 48 винищувачів FA-50.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-