На яхті російського олігарха конфіскували 30 картин

На яхті російського олігарха конфіскували 30 картин

Укрінформ
У Німеччині конфіскували частину меблів і твори мистецтва з заарештованої яхти «Дільбар», яка належить російському олігарху Алішеру Усманову.

Про це повідомляє портал t-online, передає Укрінформ.

Як зазначається, яхту «Дільбар» влада Німеччини затримала в межах санкцій у Гамбурзі. Слідчі конфіскували 30 картин вартістю кілька мільйонів євро, включно з полотном одного із найвидатніших художників ХХ століття Марка Шагала, які прикрашали інтер'єр супер'яхти.

Восени 2021 року судно доправлено до сухого доку на верфі Bloom + Voss у Гамбурзі для капітального ремонту. На час виконання робіт твори мистецтва та інші цінні речі зберігалися в експедитора.

Читайте також: Хитрий план не спрацював: суд Барселони повторно арештував яхту російського олігарха

Після повномасштабного нападу рф на Україну в лютому російський олігарх потрапив до санкційного списку ЄС і відповідно до закону мав прозвітувати про всі свої активи в Німеччині, однак не зробив цього.

Крім того, триває розслідування стосовно Усманова щодо його активів на озері Тегернзе (Баварія). У жовтні повідомлялось, що під час обшуку на віллі слідчі окрім творів мистецтва виявили яйця Фаберже.

Читайте також: Британія ввела санкції проти ще чотирьох російських олігархів

Прокуратура також перевіряє Усманова на можливі порушення законодавства про зовнішню торгівлю, ухилення від сплати податків на суму понад 555 мільйонів євро.

Ця справа є одним з найбільших кримінальних проваджень проти фізичних осіб в історії Німеччини.

Як повідомлялося, поліція у різних регіонах ФРН обшукує нерухомість, яка може мати стосунок до російського олігарха Алішера Усманова.

Фото: Alberto-g-rovi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-