Польща і країни Балтії запропонували нові санкції проти росії

Польща і країни Балтії запропонували нові санкції проти росії

Укрінформ
Польща, Литва, Латвія та Естонія підготували власний проєкт нових санкцій проти росії за її повномасштабну агресію проти України.

Йдеться про заборону співпраці з рф у галузі атомної енергетики, імпорту російських діамантів, експорту до рф безпілотників усіх типів, передає Укрінформ із посиланням на Rmf24.pl

Крім того, чотири країни виступають за введення ембарго на російський зріджений газ (LPG), маркетингові послуги і дослідження ринку, заборону продажу нерухомості російським компаніям та фізичним особам, а також більше обмежувальних заходів проти білорусі. Йдеться про те, щоб ця країна не стала транзитним пунктом для росії у постачанні товарів, експорт яких заборонений до рф.

Документ, який підготували чотири країни, буде представлений на саміті країн ЄС.

Як зазначив глава польського уряду Матеуш Моравецький перед початком дводенного саміту ЄС у Брюсселі, Польща вимагатиме, щоб черговий пакет санкцій був "безпосередньою відповіддю на бомбардування цивільного населення, стратегічної інфраструктури, погрози бомбардування атомних електростанцій".

Читайте також: Президент Литви закликає ЄС посилити санкції проти росії та білорусі

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочинається дводенний саміт ЄС, головними темами якого будуть шляхи подолання енергетичної кризи, спровокованої діями російської федерації, продовження допомоги ЄС для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-