Після невдач в Україні рф стала агресивнішою в Сирії - американський генерал

Після невдач в Україні рф стала агресивнішою в Сирії - американський генерал

Укрінформ
Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну російські військові стали агресивніше поводитися в Сирії – як у повітрі, так і не землі.

Таку оцінку висловив командувач Центрального командування ВПС США генерал-лейтенант Алекс Гринкевич, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«російська (військова – ред.) присутність у Сирії стала, на мою думку, агресивнішою після вторгнення в Україну», - сказав генерал під час конференції в Мериленді

Він уточнив, що сили США спостерігають з боку росіян «посилення напору як у повітрі, так і на землі». Тож американські пілоти вимушені практично щодня робити перехоплення й супровід російських літаків.

Читайте також: військові рф більше хочуть у Сирію і Нагірний Карабах, ніж в Україну - розвідка

«Деякі з російських командувачів, якщо відверто, зазнали невдачі в Україні… І тепер вони в Сирії намагаються повернути собі ім’я та становище в збройних сил рф. Не думаю, що їм це вдасться, хоч вони цього ц прагнуть», – зауважив Гринкевич.

Як повідомляв Укрінформ, за оцінкою британської розвідки, росія вже давно втратила перевагу в українському небі, що є однією з основних причин «крихкості» її оперативної схеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-