Жителя Владивостока затримали за «роботу на розвідку України»

Жителя Владивостока затримали за «роботу на розвідку України»

Відео
Укрінформ
У росії ФСБ оголосила про затримання жителя Владивостока, обвинувативши його в передачі українській військовій розвідці відомостей про об'єкти критичної та військової інфраструктури Приморського краю рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на прес-службу ФСБ.

«У результаті проведення комплексу контррозвідувальних заходів у Приморському краї призупинено діяльність мешканця Владивостока, підозрюваного у скоєнні державної зради у формі шпигунства на користь Головного управління розвідки Міністерства оборони України», - заявили у ФСБ.

За версією спецслужби, громадянин росії, "діючи за завданням української військової розвідки, збирав і передавав її представникам відомості про об'єкти критичної та військової інфраструктури краю, усвідомлюючи можливість їхнього використання адресатом проти безпеки рф".

Слідчим підрозділом ФСБ росії щодо підозрюваного порушено кримінальну справу за ст. 275 КК РФ (держрада), обвинувачений затриманий і перебуває під вартою. За цією статтею йому загрожує покарання до 20 років позбавлення волі.

Телеграм-канал "На видео видно" опублікував кадри затримання спецслужбою жителя Владивостока.

Читайте також: Затримали російського військового, який переховувався на звільненій Харківщині

Напередодні, у вівторок, повідомлялося, що директора з якості авіазаводу в Підмосков'ї також було затримано і заарештовано за підозрою в держзраді — його запідозрили у передачі секретних відомостей Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-