Філіппіни розірвали багатомільйонну угоду з рф про купівлю вертольотів - AP

Філіппіни розірвали багатомільйонну угоду з рф про купівлю вертольотів - AP

Укрінформ
Філіппінський уряд розірвав угоду з російською федерацією про купівлю вертольотів Мі-17 на суму 227 млн. доларів через загрозу запровадження проти країни американських санкцій.

Про це повідомляє AP, передає Укрінформ. 

Ексглава Міноборони Філіппін Делфін Лорензана заявив у вівторок, що він, ще перебуваючи на посаді, розірвав угоду щодо придбання російських гелікоптерів Мі-17 вартістю 227 млн доларів минулого місяця, і тодішній президент країни Родріго Дутерте схвалив це рішення перед тим, як залишив посаду глави держави 30 червня.

«Ми могли потрапити під санкції (США – ред.)», - сказав Лорензана, описуючи способи, якими Вашингтон міг висловити своє невдоволення, якщо б Філіппіни реалізували угоду на тлі загострення відносин між США й рф.

Читайте також: Україна обвалила російський бізнес експорту зброїForeign Policy

За його словами, американські чиновники у галузі безпеки знали про рішення Маніли і могли б запропонувати аналогічні вертольоти для військового використання Філіппін.

Зазначається, що відповідно до угоди між Філіппінами й рф, яка була підписана в листопаді минулого року, першу партію багатоцільових гелікоптерів у Філіппіни мала поставити російська компанія «Совтехноекспорт» приблизно через два роки.

Як повідомляв Укрінформ, в травні 16-й президент Філіппін Родріго Дуарте різко розкритикував путіна за вторгнення в Україну, заявивши, що той вбиває дітей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-