Журналіста Радіо Свобода у білорусі засудили на шість років за «екстремізм» - ЗМІ

Журналіста Радіо Свобода у білорусі засудили на шість років за «екстремізм» - ЗМІ

Укрінформ
Журналіста-фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика засудили на шість років колонії посиленого режиму за нібито «керівництво екстремістським формуванням».

Як передає Укрінформ, про це повідомила у Телеграмі білоруська служба Радіо Свобода, посилаючись на родичів Андрія.

Зазначається, що справа Кузнечика розглядалася в середу за зачиненими дверима у Могильові. У результаті його визнали винним у «керівництві екстремістським формуванням».

Раніше білоруська влада визнала контент Радіо Свобода «екстремістським», а вже після затримання журналіста цей ЗМІ було оголошено «екстремістським формуванням».

За даними Радіо Свобода, Андрія Кузнечика затримали 25 листопада 2021 року під час велопрогулянки у Мінську. У квартирі журналіста провели обшук, було вилучено телефони, комп'ютери та готівку. Наступного дня суд звинуватив його у дрібному хуліганстві та засудив до десяти діб арешту. Після закінчення цього строку журналісту ще двічі давали по десять діб за тією самою статтею. Кузнечик себе винним у хуліганстві не визнав.

Читайте також: У Мінську затримали фрілансера Радіо Свобода

У середині грудня журналіст мав вийти на волю, проте його знову затримали у СІЗО. Родичам повідомили, що проти нього порушено кримінальну справу, але не уточнили, за якою статтею. У травні 2022 року стало відомо, що Кузнечика перевели з мінського СІЗО в могилівську в'язницю.

Як повідомляв Укрінформ, у білорусі в серпні 2020 року почалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений лукашенко. Влада жорстоко придушувала виступи опозиції. Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму лукашенка.

Фото: Радіо Свобода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-