У Мінську затримали фрілансера Радіо Свобода

У Мінську затримали фрілансера Радіо Свобода

Укрінформ
У Мінську 25 листопада затримали фрілансера білоруської служби Радіо Свобода Андрія Кузнечика.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на видання.

Дружина Андрія Алеся Рак розповіла, що близько 17:00 він поїхав на велосипеді на прогулянку, а вона з двома дітьми залишилася вдома. Досить швидко Андрій повернувся із чотирма чоловіками у цивільному.

«Один, який, ймовірно, був головним, представився Іваном. Хто вони і звідки, чоловіки не повідомили. Мені сказали піти в іншу кімнату і займатися дітьми, не заважати. Обшук був досить «інтелігентний» – мої речі та речі дітей не чіпали. Забрали всю техніку і телефон Андрія, мій мобільний телефон, мій планшет, гроші. Андрію наказали одягатися і йти за ними. З речей нічого не дозволили взяти з собою, лише запасні штани. Сказали, що забирають його ненадовго, на пару днів», – розповіла дружина Андрія.

Вона встигла підписати документ із перерахуванням вилучених речей. На якій підставі затримали її чоловіка, вона не знає.

Родина проживає у Мінську.

Фото: RFE/RL

Як повідомлялося, у червні минулого року в Мінську затримали блогера, позаштатного консультанта Радіо Свобода з питань нових медіа Ігоря Лосика. Відтоді він перебуває за ґратами. Лосика звинувачують у розпалюванні соціальної ворожнечі «щодо представників влади і правоохоронних органів», вчиненому групою осіб, та в організації масових заворушень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

В ув’язненні Лосик двічі оголошував голодування.

У Білорусі в серпні 2020 року розпочалися протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії. Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимності режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-