Поліція Берліна заборонила символіку на заходах 8-9 травня

Поліція Берліна заборонила символіку на заходах 8-9 травня

Укрінформ
Поліція Берліна з метою уникнення конфліктних ситуацій заборонила використання під час заходів з нагоди 77-а річниця закінчення Другої світової війни в Європі 8-9 травня використання символіки.

Про це правоохоронці повідомляють на своєму сайті, передає Укрінформ.

Поліцейські зазначають, що як і в попередні роки, багато людей традиційно відвідають численні меморіали та пам’ятники, передусім у Берліні, щоб відзначити цю історичну подію.

«Акт пам’яті та поваги до цих меморіалів і пам’ятників необхідно зберегти й на тлі нинішньої загарбницької війни росії в Україні. Не можна дозволити війні поширитися за межі демократичного дискурсу в конфліктах чи суперечках у Берліні», - зазначається у дописі.

Читайте також: Президент про вторгнення росії: Якщо, не дай Бог, впаде Україна – вони прийдуть до Німеччини

Начальник поліції Барбара Словік заявила, що цьогорічна концепція підтримання порядку спрямована на дві цілі: захист гідного вшанування на 15 меморіальних місцях міста відповідно до комплексних правил, розроблених для запобігання будь-яким конфліктам і водночас вжиття заходів проти будь-якої форми підтримки, схвалення, виправдання чи навіть прославляння російської загарбницької війни проти України. «Ми не будемо приймати інструменталізацію вшанування пам’яті для цих цілей», - підкреслила Словік.

Отже, було вирішено у період з 06 ранку 8 травня до 22 вечора 9 травня заборонити використання «символіки» на території або в безпосередній близькості. До переліку належать прапори росії чи України, але також прапор срср, прапори з зображеннями території України без Донбасу та прапори "лднр"; георгіївські стрічки та військова форма або її елементи; літери V I Z. Не можна буде грати марші або співати військові пісні. Заборонені скандування, «які, враховуючи нинішню ситуацію, можуть виправдовувати чи прославляти війну в Україні».

Утім, є винятки. Так, ветерани Другої світової війни, дипломати, представники та делегації держав звільняються від цих правил із метою вшанування пам’яті від імені держав, безпосередньо причетних до визволення Німеччини.

Читайте також: Посол України у Нідерландах: Рашизм спіткає доля нацизму

Українці у Берліні зазвичай проводять свої заходи зі вшанування пам’яті жертв загиблих у Другій світовій війні 8 травня у меморіалу Тіргартен, росіяни збираються 9 травня в Трептов-парку та останніми роками проводили акцію «Безсмертний полк» між Бранденбурзькими воротами та меморіалом Тіргартен, до них долучалися байкери «Нічні вовки», які у Німеччині заборонені.

Фото: Andreas Gora/imago images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-