росія шукає «лазівки» на міжнародні ринки через Грузію, Вірменію та Азербайджан - розвідка

росія шукає «лазівки» на міжнародні ринки через Грузію, Вірменію та Азербайджан - розвідка

Укрінформ
Для уникнення санкційних обмежень росія веде переговори з Грузією, Вірменією та Азербайджаном для організації реекспорту російської продукції на міжнародні ринки.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

«За даними воєнної розвідки України, москва планує організувати у країнах ОДКБ виробництво складових частин до російської продукції військового та подвійного призначення, передусім тієї, яка потребує використання іноземних комплектуючих. Крім того, це посилить економічну залежність країн членів ОДКБ від рф, що також відповідає інтересам кремля. москва також веде переговори з Грузією, Вірменією та Азербайджаном для реекспорту російської продукції на міжнародні ринки. Постачання планується здійснювати під виглядом грузинської, вірменської та азербайджанської продукції та експортувати її до третіх країн. На території цих країн вже створено понад 200 компаній», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В ОП стверджують, що зняття санкцій на переговорах з росією не обговорюється

Як зазначається, Вірменія створює сприятливі умови для ведення бізнесу російськими компаніями насамперед в ІТ-сфері. З початку широкомасштабної агресії рф проти України до Вірменії прибуло близько 85 тис. російських громадян та 113 ІТ-компаній. Російські громадяни створили близько 1 тис. приватних підприємств та понад 250 ТОВ на території Вірменії, які сплачуватимуть податки до бюджетів обох країн – Вірменії та росії.

Крім того, провідний російський виробник засобів протиповітряної оборони – АТ “Ульяновский механический завод” залучає Казахстан для отримання комплектуючих німецького виробництва. До вторгнення росія закуповувала німецьку продукцію, яка необхідна для виробництва/модернізації ЗРК типу “Бук” та зенітних гарматно-ракетних комплексів типу “Тунгуска”, а постачання цієї продукції в умовах посилення санкцій стало неможливим.

Читайте також: Компанія або держава, яка допомагатиме рф торгувати нафтою, має отримати санкції - Зеленський

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Європейський Союз, США та інші країни світу застосували санкції проти країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-