Країни Балтії та Польща закликали ЄС заборонити вантажні перевезення в рф та білорусь

Країни Балтії та Польща закликали ЄС заборонити вантажні перевезення в рф та білорусь

Укрінформ
Литва, Латвія, Естонія та Польща закликали Євросоюз заборонити автомобільні вантажні перевезення до та з росії і білорусі, а також обмежили вхід до портів ЄС.

Про це йдеться у зверненні міністрів Польщі та країн Балтії, яке вони направили до єврокомісара з транспорту Адіни Валеан та міністрів транспорту ЄС, повідомляє Укрінформ.

«Оскільки росія продовжує свою жорстоку війну проти України, а Європейська рада вирішує розглянути подальшу відповідь Європи росії та білорусі, ми закликаємо до додаткових заходів у сфері автомобільного та морського транспорту. Заборона на російські та білоруські буксири та їх вхід у порти матиме найбільший ефект, якщо буде прийнято на рівні ЄС. Дії агресора путіна повинні отримати тверду, згуртовану і жорстку відповідь з боку ЄС тут і зараз», - заявив міністр транспорту та комунікацій Литви Маріус Скуодіс.

У листі пропонується скасувати міжнародні дозволи на перевезення вантажів, надані Європейською конференцією міністрів транспорту, та припинити дію Конвенції про міжнародні перевезення вантажів.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-