На антивоєнних акціях у Росії затримують мітингувальників

На антивоєнних акціях у Росії затримують мітингувальників

Фото, відео
Укрінформ
У неділю в російських містах відбуваються акції протесту проти війни, яку розпочала Росія проти України. Станом на 15:00 (київський час) затримано вже понад 1986 осіб у 44 містах країни. 

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує правозахисний проект "ОВД-Інфо".

Найбільше затриманих у Москві – щонайменше 435 осіб. Люди вийшли у центр міста, у тому числі під стіни Кремля - ​​на Манежну площу. До цього часу вона вже зачищена.

Як повідомляє ТГ-канал Avtozak Live, протестувальників затримують також на Луб'янці (де розташований головний офіс ФСБ), на вулиці Моховій.

Іноді затримання здійснюються досить жорстко, затриманих б'ють ногами.

Повідомляється, що один автозак із затриманими врізався у стовп і перекинувся. Про причини аварії та постраждалих наразі не повідомляється.

Серед затриманих у Москві – відомий правозахисник, голова комітету «Гражданское содействие» Світлана Ганнушкіна.

У Новосибірську та Єкатеринбурзі (різниця у часі з Москвою відповідно 4 та 2 години) також відбулися масштабні акції, кількість затриманих відповідно – 279 та 206 осіб.

На антивоєнній акції в Санкт-Петербурзі, яка, за традицією, проходить біля Гостиного двору, також затримують протестувальників – вже 257 осіб. Avtozak Live публікує фотографії жінки-блокадниці з антивоєнними плакатами на Невському проспекті. Її оточила велика кількість силовиків.

Великі протестні виступи та затримання відбулися також у Тюмені (124), Пермі (90), Красноярську (78), Іркутську (67), Саратові (61), Уфі (56), Челябінську (53), Краснодарі (43), Казані ( 41), Омську (35), Владивостоку (21) та інших містах країни.

24 лютого президент РФ Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-