Австралія долучається до санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Австралія долучається до санкцій проти Росії через визнання так званих «Л/ДНР»

Укрінформ
Уряд Австралії оголосив про новий пакет санкцій проти Росії після її рішення визнати «Л/ДНР».

Як передає Укрінформ, про це заявив прем'єр-міністр Скотт Моррісон, повідомляє ABC News.

За його словами, Австралія введе адресні санкції щодо восьми членів Ради безпеки РФ, яким буде заборонений в'їзд до Австралії і заборонені будь-які фінансові операції, пов'язані з австралійськими структурами і організаціями.

Читайте також: Представник роду Габсбургів вважає, що Євросоюз має запровадити санкції проти Путіна

Також санкції торкнуться кількох російських банків. Крім того, будуть запроваджені також санкції щодо всіх підприємств та організацій в «Л/ДНР», які працюють у сфері транспорту, енергетики та телекомунікації, запасів нафти, газу та корисних копалин.

Моррісон також заявив, що очікує ввести санкції проти більшої кількості громадян РФ і організацій, які прагнуть отримати вигоду від російського вторгнення в Україну.

Водночас прем'єр наголосив, що Австралія має намір запропонувати громадянам України швидку обробку заяв про видачу австралійських віз.

Читайте також: Мінфін США оприлюднив детальний список санкцій проти Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання маріонеткових утворень «Л/ДНР» та підписав відповідні укази.

Австралійський уряд засуджує визнання Росією незаконних утворень на захоплених територіях Донецької та Луганської областей України і готовий разом з нашими партнерами оголосити про санкції.

Низка країн та ЄС оголосили санкції проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-