Австрія шукатиме нових партнерів в енергетичній сфері – міністр економіки

Австрія шукатиме нових партнерів в енергетичній сфері – міністр економіки

Укрінформ
Австрія, яка має велику залежність від поставок російського газу, буде шукати нових партнерів у газовій сфері, на додачу до партнерства з Росією.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила у неділю федеральний міністр цифровізації та економіки Австрії Маргерет Шрамбьок в інтерв’ю австрійському суспільному мовнику ORF.

"На моє переконання, потребуються також нові партнерства в енергетичній сфері, додатково до тих, які ми маємо з Росією", - заявила міністр.

Вона повідомила, що вже здійснила візити до ряду арабських країн Перської затоки, де обговорювалося, зокрема, співробітництво у сфері виробництва водню.

Читайте також: Австрія підтримає санкції проти Росії, включно із зупинкою Nord Stream 2

Поруч з цим, міністр економіки заявила на нагальній необхідності розвитку в Австрії альтернативної енергетики.

За словами Шрамбьок, Євросоюзу загалом також потрібно шукати нових партнерів у газовій сфері. За її словами, ЄС зараз активно веде діалог з цього приводу з Катаром.

Міністр економіки Австрії також прокоментувала можливість включення газопроводу "Північний потік-2" у санкційний пакет ЄС проти Росії у разі повномасштабного вторгнення Німеччина, вочевидь, не дасть дозвіл на введення в експлуатацію цього газопроводу.

При цьому, Шрамбьок заявила, що Австрія, яка інвестувала багато в газопровід через частково державну компанію OMV, не хоче відмовлятися від цього газопроводу, як цього хочуть деякі держави.

"І якщо не буде вторгнення (масштабного військового вторгнення РФ в Україну – ред,), то з нашої точки зору, "Північний потік-2" має бути введений в експлуатацію", - заявила вона.

Читайте також: Австрія вважає малоймовірним сертифікацію «Північного потоку-2» в нинішніх умовах

Поруч з цим, міністр заявила, що Австрія підтримує Україну і сподівається на деескалацію напруження між РФ та Україною шляхом діалогу.

Як повідомляв Укрінформ, “Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

Читайте також: Австрія рекомендує своїм громадянам утриматись від несуттєвих поїздок до України

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва «Північного потоку-2», програла у німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС. У листопаді Німецький федеральний регулятор відтермінував сертифікацію «Північного потоку-2» як незалежного оператора з транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-