Бустерна доза COVID-вакцини на 68% захищає від Омікрону

Бустерна доза COVID-вакцини на 68% захищає від Омікрону

Дослідження
Укрінформ
Національний інститут охорони здоров’я Нідерландів (RIVM) провів дослідження, яке показало, що бустерна доза вакцини проти коронавірусу на 68% захищає від штаму Омікрон.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на NOS.

«Імовірність інфікування шамом Дельта була на 76% меншою після повної вакцинації і на 78% меншою після зараження, ніж якби ви не були щеплені та раніше не заразилися коронавірусом.

Для Омікрону це було 33% після вакцинації та 25% після зараження. Після бустера рівень захисту зріс до 93% щодо Дельти та до 68% для Омікрону», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що питання в тому, скільки триватиме захисна дія бустерів. У період з 22 листопада 2021 року по 19 січня 2022 року досліджувався лише варіант омікрону BA.1. Очікується, що більш заразний субваріант BA.2 стане домінуючим у Нідерландах найближчим часом.

З попередніх досліджень вже стало зрозуміло, що ризик госпіталізації при COVID-19 значно знижується під час повторного щеплення.

Читайте також: У Нідерландах у 97% донорів крові виявили антитіла до коронавірусу

Як повідомляв Укрінформ, у Нідерландах в банках крові виявили, що 97% донорів мають антитіла до коронавірусу. За даними банку крові Sanquin, багато в чому це є результатом кампанії вакцинації.

Така статистика за період з вересня по грудень 2021 року. Люди, старші 60 років, як правило, мали менше антитіл, ніж люди до 40 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-