У Кремлі обіцяють забрати війська після навчань у Білорусі, дату не називають

У Кремлі обіцяють забрати війська після навчань у Білорусі, дату не називають

Укрінформ
Російське керівництво запевняє, що поверне свої війська до місць постійної дислокації після навчань у Білорусі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

Його попросили прокоментувати те, що 7 лютого президент РФ Володимир Путін пообіцяв президенту Франції Еммануелю Макрону вивести з Білорусі після навчань 30 тисяч російських військовослужбовців.

«Ідеться про союзні навчання і, звісно, мається на увазі, що після завершення цих навчань війська повернуться до місць постійної дислокації», - відповів Пєсков, але додав, що конкретні дати виведення військ досі не називалися.

Пєскова також просили прокоментувати повідомлення про те, що Путін під час переговорів з Макроном погодився не проводити нові військові маневри поблизу України. «Я не чув таких повідомлень», - відповів прессекретар Кремля.

Читайте також: Після завершення спільних навчань у Білорусі можуть з’явитися бази ВПС Росії – експерт

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна та міжнародні партнери уважно стежать за російсько-білоруськими військовими навчаннями «Союзна рішучість-2022» і мають у розпорядженні повну інформацію про маневри поблизу нашого кордону.

Військовослужбовці з Росії та Білорусі, задіяні у перевірці сил реагування Союзної держави, розпочали бойове злагодження на полігонах Доманівський, Гозький, Обуз-Лєсновський, Брестський, Осиповицький. Перевірка сил реагування Союзної держави триває в два етапи з 9 до 20 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-