Делегація США вирушає в Європу обговорювати «технічні деталі» санкцій проти Росії

Делегація США вирушає в Європу обговорювати «технічні деталі» санкцій проти Росії

Укрінформ
Офіційна делегація США у складі представників Держдепу, Мінфіну й Міністерства торгівлі в понеділок вирушає до Європи, щоби продовжити предметні переговори щодо потенційних санкцій проти Росії вже на технічному рівні.

Про це повідомив у понеділок під час регулярного брифінгу в Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Делегація США, яка включає офіційних представників Міністерства фінансів, Мінторгівлі й Державного департаменту... відправляється в Європу для обговорення технічних питань координації (санкцій проти Росії – ред.)»,- зауважив представник Держдепу.

Він уточнив, що протягом останніх кількох тижнів США і ЄС обговорювали питання щодо введення санкцій проти Росії на стратегічному рівні, а саме які наслідки матиме РФ, якщо обере шлях ескалації. У цьому зв’язку Прайс назвав попередні дискусії «дуже детальними» по суті.

Читайте також: США і Європа готові реагувати на агресію РФ швидко й потужно – Блінкен

Однак, за його словами, наразі ще існує «безліч деталей і технічних питань, які потрібно опрацювати», якщо США і Європі все ж доведеться реагувати на потенційну агресію РФ «рішучою та єдиною відповіддю».

Він уточнив, що до складу американської делегації входять високопоставлені представники відомств на рівні помічників міністрів, які зустрічатимуться в ЄС зі своїми колегами з європейського боку.

Читайте також: Байден пообіцяв, що Nord Stream 2 зникне, якщо Росія вторгнеться в Україну

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація президента Байдена й сам глава Білого дому неодноразово попереджали Росію про «небачені санкції» у разі, якщо вона вирішить піти шляхом ескалації проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-